Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bez skenera u bolnici u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 08.05.2014. JužnaSrbija.Info

Zbog kvara rentgenske cevi, u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ već pet meseci ne radi skener, izjavila je danas direktorka bolnice Radmila Antonijević.

Bez skenera u bolnici u Prokuplju

Jedini skener na području celog Topličkog okruga u kvaru je od početka ove godine, a hitni slučajevi upućuju se u privatne klinike u Nišu, dok su ostali na listi čekanja, koja je sve duža.

Vrednost ovog najsavremenigeg skenra koje je Ministartvo zdravlja doniralo prokupačkoj bolnici je oko 60 miliona dinara.

Pacijenti se kako nam je potvrđeno najčešće upućuju u privatne klinike u Nišu, gde za ovu uslugu plaćaju više od 100 evra, a lekari sa područja Topličkog okruga po poslatom pacijentu dobijaju određeni procenat, od oko 20 evra.

Na skeneru koji već oko pet meseci ne radi pregleda se srce, kičma, krvni sudovi i ekstremiteti, odnosno mogu se obavljati sve vrste pregleda.

Inače, bolnica u Prokuplju od republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobija novac za poravku svih kvarova na uređajima u zdravstvenoj ustanovi o čemu svedoče dokumenti o prenetim sredstvima na račun bolnice.

Opšta bolnica u Prokuplju jedina je za Toplički okrug i u njoj se leči oko 100.000 žitelja iz opština Kuršumlija, Blace, Žitorađa i Prokuplje.

 


#   Prokuplje   bolnica   Dr Aleksa Savić bolnica   Žitorađa   Toplički okrug   Radmila Antonijević   Ministartvo zdravlja   opšta bolnica   skener   opština Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima