Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Борба са ватреном стихијом још траје

rssBookmark and Share

26.08.2012. Autor : Agencije Foto : RTS

Пожар на Јељену, у рејону села Горња Горевница, Миоковци и Милићевци још увек није под контролом. Пожар гаси и руски авион Беријев 200, чија је носивост 12 тона. Очекује се да пожар ускоро буде стављен под контролу. Јак ветар поново разбуктао пожар на Тари.

Борба са ватреном стихијом још траје

11.55 - Седница Владе Србије заказана за 14 часова. Очекује се да тема седнице буде помоћ становништву угроженом пожарима. 

11.22 - Министар Велимир Илић затражио да се направи процена најпотребнијих ствари угроженом становништву како би Влада на ванредној седници одлучила о помоћи, јавља дописник РТС-а.

10.15 - Руски авион за гашење пожара, типа "иљушин 76", са 11 чланова посаде, слетеће данас на аеродром у Нишу, десет минута после поднева, саопштено је из Бироа МУП-а Србије за сарадњу с медијима.

На више локација у Србији и данас траје борба са пожарима. Пожар који је захватио више од 600 хектара у околини Чачка и Горњег Милановца још увек није под контролом. 

У рејону села Горња Горевница, Миоковци и Милићевци повређене су три особе и изгореле су три куће, а једна је оштећена.

На нишки аеродром после 14 сати очекује се да слети још један руски авион за гашење пожара, типа "Иљушин 76", са једанаест чланова посаде.

 

Коментара: 0


#   аеродром   Велимир Илић   борба   гашење пожара   седница Владе
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима