Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брига о старима и заједничке акције највеће нишке општине и Клуба пензионера у Геронтолошком центру

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2019. Јужна Србија Инфо

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић посетио је Геронтолошки центар у Нишу а који збрињава велики број корисника из Ниша и околине. Коцић је у разговору са директором Миланом Стевановићем и корисницима рекао да им општина стоји на услузи, како би суграђани који овде бораве достојанствено проживели старост и што лакшпе пребродили проблеме које она носи са собом.

Брига о старима и заједничке акције највеће нишке општине и Клуба пензионера у Геронтолошком центру

-За почетак можемо да организујемо шаховски турнир у Центру или где већ договоримо, јер су неки наши саговорници управо то тражили. Ми смо већ на захтев наших пензионера уредили вењаке у Светосавском парку, како би ту могли да седе и кад временски услови нису најпогоднији и то је најмање што смо могли да учинимо – рекао је Коцић.

Киоцић је разговарао и са члановима "Клуба пензионера", који од 1990. године ради при Геронтолошком центру и рекао да ће општина сарађивати са Клубом, а од којег очекује захтеве које општина и може да испуни. Они су од председника Медијане тражили организацију различитих дружења и путовања, а што би, како су рекли, употпунило њихове пензионерске дане. 

Договорено је да се сарадња Геронтолошког центра и општине настави редовним једномесечним сусретима. Жеља је да се онима који бораве у овом Центру покаже пажња, али и да се разговара о потребама и могућностима да се помогне установи која се налази на подручју највеће нишке општине.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   временски услови   Геронтолошки центар   Милан Стевановић   шаховски турнир   Клуб пензионера   Небојша Коцић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима