Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Briga o starima i zajedničke akcije najveće niške opštine i Kluba penzionera u Gerontološkom centru

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2019. Južna Srbija Info

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu a koji zbrinjava veliki broj korisnika iz Niša i okoline. Kocić je u razgovoru sa direktorom Milanom Stevanovićem i korisnicima rekao da im opština stoji na usluzi, kako bi sugrađani koji ovde borave dostojanstveno proživeli starost i što lakšpe prebrodili probleme koje ona nosi sa sobom.

Briga o starima i zajedničke akcije najveće niške opštine i Kluba penzionera u Gerontološkom centru

-Za početak možemo da organizujemo šahovski turnir u Centru ili gde već dogovorimo, jer su neki naši sagovornici upravo to tražili. Mi smo već na zahtev naših penzionera uredili venjake u Svetosavskom parku, kako bi tu mogli da sede i kad vremenski uslovi nisu najpogodniji i to je najmanje što smo mogli da učinimo – rekao je Kocić.

Kiocić je razgovarao i sa članovima "Kluba penzionera", koji od 1990. godine radi pri Gerontološkom centru i rekao da će opština sarađivati sa Klubom, a od kojeg očekuje zahteve koje opština i može da ispuni. Oni su od predsednika Medijane tražili organizaciju različitih druženja i putovanja, a što bi, kako su rekli, upotpunilo njihove penzionerske dane. 

Dogovoreno je da se saradnja Gerontološkog centra i opštine nastavi redovnim jednomesečnim susretima. Želja je da se onima koji borave u ovom Centru pokaže pažnja, ali i da se razgovara o potrebama i mogućnostima da se pomogne ustanovi koja se nalazi na području najveće niške opštine.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   vremenski uslovi   Gerontološki centar   Milan Stevanović   šahovski turnir   Klub penzionera   Nebojša Kocić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima