Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брже до дозволе: У Пироту нове мере у грађевинарству

rssBookmark and Share

Пирот 25.03.2015. Јужна Србија Инфо

Од 1. марта почела је примена обједињене процедуре издавања грађевинских дозвола.

Фото Пиротске вести
Фото Пиротске вести

Након провера локалних самоуправа од стране надлежног министарства, општина Пирот оцењена је као једна од најспремнијих за спровођење нових мера из области грађевинарства

"Предузеће за управљање Слободном зоном Пирот, тражило је локацијску дозволу по новом закону, за изградњу два објекта од 630 метара квадратних. Ми смо локацијску дозволу добили за мање од десет дана, што није мала ствар за онога ко жели да гради објекте и да троши свој новац", каже директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић.

У Одељењу за урбанизам и стамбено-комуналну делатност општине Пирот кажу да већ увелико примењују Закон о обједињеној процедури издавања грађевинских дозвола и да су странке задовољне оваквим начином рада.

"Локацијске услове добило је четири инвеститора и сада су они на потезу, треба да прибаве  потребну техничку документацију. Већ наредне недеље очекујемо да се на те издате локацијске услове и на њихове поднете захтеве издају и грађевинске дозволе", каже Зоран Крстић, начелник одељења за урбанизам и стамбено-комуналну делатност Општине Пирот.

Привредници и грађани сада сва обавештења  и потребну документацију добијају на једном  шалтеру у услужном центру, а помоћ у вези попуњавања захтева и отклањања евентуалних нејасноћа, странкама пружају стручне службе општине Пирот.


#   Пирот   слободна зона   Зоран Крстић   грађевинска дозвола   Дирекција за урбанизам   Драган Костић   локална самоуправа   убрзано   локација   Зоран Костић   Слободна зона Пирот
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима