Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brže do dozvole: U Pirotu nove mere u građevinarstvu

rssBookmark and Share

Pirot 25.03.2015. Južna Srbija Info

Od 1. marta počela je primena objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola.

Foto Pirotske vesti
Foto Pirotske vesti

Nakon provera lokalnih samouprava od strane nadležnog ministarstva, opština Pirot ocenjena je kao jedna od najspremnijih za sprovođenje novih mera iz oblasti građevinarstva

"Preduzeće za upravljanje Slobodnom zonom Pirot, tražilo je lokacijsku dozvolu po novom zakonu, za izgradnju dva objekta od 630 metara kvadratnih. Mi smo lokacijsku dozvolu dobili za manje od deset dana, što nije mala stvar za onoga ko želi da gradi objekte i da troši svoj novac", kaže direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić.

U Odeljenju za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost opštine Pirot kažu da već uveliko primenjuju Zakon o objedinjenoj proceduri izdavanja građevinskih dozvola i da su stranke zadovoljne ovakvim načinom rada.

"Lokacijske uslove dobilo je četiri investitora i sada su oni na potezu, treba da pribave  potrebnu tehničku dokumentaciju. Već naredne nedelje očekujemo da se na te izdate lokacijske uslove i na njihove podnete zahteve izdaju i građevinske dozvole", kaže Zoran Krstić, načelnik odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost Opštine Pirot.

Privrednici i građani sada sva obaveštenja  i potrebnu dokumentaciju dobijaju na jednom  šalteru u uslužnom centru, a pomoć u vezi popunjavanja zahteva i otklanjanja eventualnih nejasnoća, strankama pružaju stručne službe opštine Pirot.


#   Pirot   slobodna zona   Zoran Krstić   građevinska dozvola   Direkcija za urbanizam   Dragan Kostić   lokalna samouprava   ubrzano   lokacija   Zoran Kostić   Slobodna zona Pirot
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima