Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан ослобођење Ниша од Турака – поруке српске слободарске традиције

rssBookmark and Share

Ниш 11.01.2022. Јужна Србија Инфо

Свечаном седницом Скупштине града Ниша у Светосавском дому и полагањем венаца на Споменик ослободиоцима, обележен је Дан ослобођења Ниша од Турака.

Дан ослобођење Ниша од Турака – поруке српске слободарске традиције

На свечаној седници Скупштине града Ниша појединцима и колективима градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић уручили су највише признање Града, Награду „11. јануар“: др Милану Лазаревићу, 63. падобранској бригади, Центру за социјални рад „Свети Сава“ Ниш и Клубу привредника „Наисус“.

Добитник највишег признања Града Ниша је и прослављени фудбалер и селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси коме ће награда бити уручена накнадно.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је добитницима највишег градског признања и поручила да би било добро да време које долази буде време наше саборности, већег разумевања и поштовања, а не време подела.

„То је једна од најважнијих лекција коју смо могли да научимо из прошлости, а које се подсећамо сваке године на дан празника“, указала је она.

Она је истакла да су резултати награђених појединаца и колектива најбољи промотери Ниша у земљи и иностранству.

Председник Скупштине града Бобан Џунић навео је да обележавамо важан датум из наше славне прошлости и изражавамо дивљење слободарској традицији, али и спремност да из ње учимо и да у њој нађемо снагу да опстајемо и трајемо.

Венце на Споменик ослободиоцима положиле су делегације Града Ниша, Војске Србије, Нишавског управног округа, Полицијске управе у Нишу, представници Српско-руског хуманитарног центра, делегације градских општина Медијане, Пантелеја, Палилуле, Црвеног крста и Нишке Бање, представници нишких удружења која негују традиције ослободилачких ратова и потомци.


#   Ниш   Награда 11. јануар   Драган Стојковић   Дан ослобођења од Турака
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима