Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan oslobođenje Niša od Turaka – poruke srpske slobodarske tradicije

rssBookmark and Share

Niš 11.01.2022. Južna Srbija Info

Svečanom sednicom Skupštine grada Niša u Svetosavskom domu i polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima, obeležen je Dan oslobođenja Niša od Turaka.

Dan oslobođenje Niša od Turaka – poruke srpske slobodarske tradicije

Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša pojedincima i kolektivima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić uručili su najviše priznanje Grada, Nagradu „11. januar“: dr Milanu Lazareviću, 63. padobranskoj brigadi, Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš i Klubu privrednika „Naisus“.

Dobitnik najvišeg priznanja Grada Niša je i proslavljeni fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi kome će nagrada biti uručena naknadno.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je dobitnicima najvišeg gradskog priznanja i poručila da bi bilo dobro da vreme koje dolazi bude vreme naše sabornosti, većeg razumevanja i poštovanja, a ne vreme podela.

„To je jedna od najvažnijih lekcija koju smo mogli da naučimo iz prošlosti, a koje se podsećamo svake godine na dan praznika“, ukazala je ona.

Ona je istakla da su rezultati nagrađenih pojedinaca i kolektiva najbolji promoteri Niša u zemlji i inostranstvu.

Predsednik Skupštine grada Boban Džunić naveo je da obeležavamo važan datum iz naše slavne prošlosti i izražavamo divljenje slobodarskoj tradiciji, ali i spremnost da iz nje učimo i da u njoj nađemo snagu da opstajemo i trajemo.

Vence na Spomenik oslobodiocima položile su delegacije Grada Niša, Vojske Srbije, Nišavskog upravnog okruga, Policijske uprave u Nišu, predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra, delegacije gradskih opština Medijane, Panteleja, Palilule, Crvenog krsta i Niške Banje, predstavnici niških udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova i potomci.


#   Niš   Nagrada 11. januar   Dragan Stojković   Dan oslobođenja od Turaka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima