Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас и сутра бесплатни прегледи за жене у Светосавском парку

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2021. Јужна Србија Инфо

Велико интересовање Нишлијки за бесплатне ултразвучне прегледе за жене, у организацији Градске општине Медијана и Удружења „Жена уз жену“ из Београда. Према подацима удружења, првог дана до 14 сати њих 40 је проверило своје здравствено стање.

Данас и сутра бесплатни прегледи за жене у Светосавском парку

По речима председника највеће нишке општине Небојше Коцића, велики је значај превентивних прегледа за опште здравље популације, посебно у време епидемије Ковида-19.

-Као одговорна општина одазвали смо се позиву да пружимо логистичку подршку овој акцији, јер јер смо иначе посвећени пронаталитетној политици. У време пандемије постоји мало и страх да се оде код лекара, па је ово прилика и позив нашим мајкама, сестрама, свим суграђанкама да дођу и провере важне здравствене параметре – рекао је Коцић.

Покретни аутобус опремљен ултразвучним апаратом и неопходном опремом за комплетан дијагностички преглед биће лоциран и 27. октобра поред бине у Светосавском парку, у времену од 12 до 18 сати. Прегледе прати стручни тим лекара, а препоручују се женама до 48 година старости. У октобру, месецу борбе против рака дојке,Удружење „Жена уз жену“ организује пројекат „Буди храбра“ у 14 градова у Србији.


#   Ниш   Медијана градска општина   жене   рак дојке   Небојша Коцић   скрининг
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима