Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas i sutra besplatni pregledi za žene u Svetosavskom parku

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2021. Južna Srbija Info

Veliko interesovanje Nišlijki za besplatne ultrazvučne preglede za žene, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja „Žena uz ženu“ iz Beograda. Prema podacima udruženja, prvog dana do 14 sati njih 40 je proverilo svoje zdravstveno stanje.

Danas i sutra besplatni pregledi za žene u Svetosavskom parku

Po rečima predsednika najveće niške opštine Nebojše Kocića, veliki je značaj preventivnih pregleda za opšte zdravlje populacije, posebno u vreme epidemije Kovida-19.

-Kao odgovorna opština odazvali smo se pozivu da pružimo logističku podršku ovoj akciji, jer jer smo inače posvećeni pronatalitetnoj politici. U vreme pandemije postoji malo i strah da se ode kod lekara, pa je ovo prilika i poziv našim majkama, sestrama, svim sugrađankama da dođu i provere važne zdravstvene parametre – rekao je Kocić.

Pokretni autobus opremljen ultrazvučnim aparatom i neophodnom opremom za kompletan dijagnostički pregled biće lociran i 27. oktobra pored bine u Svetosavskom parku, u vremenu od 12 do 18 sati. Preglede prati stručni tim lekara, a preporučuju se ženama do 48 godina starosti. U oktobru, mesecu borbe protiv raka dojke,Udruženje „Žena uz ženu“ organizuje projekat „Budi hrabra“ u 14 gradova u Srbiji.


#   Niš   Medijana gradska opština   žene   rak dojke   Nebojša Kocić   skrining
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima