Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас се обележава Дан Војске Србије

rssBookmark and Share

23.04.2019. Јужна Србија Инфо

Војска Србије обележава данас свој празник у знак сећања на дан када је 23. априла 1815. године, на верски празник Цвети, подигнут Други српски устанак за ослобођење Србије од Отоманске империје.

Данас се обележава Дан Војске Србије

Поводом 23. априла, Дана Војске Србије, синоћ је извршена почасна артиљеријска паљба на Савској тераси на Калемегдану, којој су присуствовали министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

Вучићева честитика

Честитка председника Републике Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије

Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

Прослављајући Дан Војске Србије сећамо се дана када је подигнут Други српски устанак. Био је то један од најважнијих догађаја на путу до коначног ослобођења и стицања независности савремене српске државе.

У изградњи модерне српске државе наша Војска је имала одлучујућу улогу. Важност и значај те улоге Војска је небројено пута потврдила у потоњим вековима, и тиме трајно стекла епитет једне од најугледнијих институција српске државе.

Војска Србије је у протеклој години пружила пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилности у региону. Предуслов за добру оперативну и функционалну способност сваке војске јесте модернизација и осавремењивање јединица. У претходном периоду успели смо заједничким напорима да остваримо значајне резултате у модернизацији наоружања и војне опреме и унапређењу рада команди, јединица и установа Војске Србије. Посебно истичем унапређење војне индустрије и сарадњу са армијама других држава.

Уверен да ћете и у будућности професионално и одговорно извршавати постављене задатке, честитам вам празник, уз жељу да Војска Србије настави пут започетих реформи и осавремењивања војне организације. Пред вама је још много задатака које ћете успешно реализовати, како би Војска Србије наставила да буде активан чинилац нових безбедносних токова у земљи и региону, а Република Србија безбедна, стабилна и просперитетна земља.


#   Александар Вучић   Александар Вулин   Други српски устанак   Војска Србије   почасна паљба   Дан војске Србије
@avucic @VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима