Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан Војске Србије

Bookmark and Share

23.04.2021. Јужна Србија Инфо

На Цвети 23. априла 1815. године у Такову је подигнут Други српски устанак, који представља историјску прекретницу у стварању модерне српске државе и војске. Тај датум се данас слави као Дан Војске Србије.

Дан Војске Србије

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. У честитки се каже:

”Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.
 
У знак сећања на Таковски устанак, данашњи дан прослављамо као највиши војни празник – Дан Војске Србије. У српској историји овај дан је од посебног значаја и трајан је извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци.
 
Без обзира на тешке услове и околности, наша војска је кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију.
 
У претходној години, услед пандемије корона вируса, ваши припадници уложили су много труда, рада и енергије да, поред редовних задатака, заштите своје грађане на све начине, у чему су умногоме успели и због чега вам посебно захваљујем.
 
Снажна и спремна војска представља најјачи стуб једне стабилне државе и управо због тога су улагања у развој и снажење оперативних и функционалних способности ваших јединица које смо ове године започели, тек први корак у тој мисији.
 
Уверен да смо на добром путу и да ће сваке наредне године Војска Србије још више јачати и напредовати, честитам вам празник.
 
Живела Војска Србије! Живела Србија!”


#   Александар Вучић   Министарство одбране   Други српски устанак   Војска Србије   Дан војске Србије
@avucic @mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима