Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan Vojske Srbije

Bookmark and Share

23.04.2021. Južna Srbija Info

Na Cveti 23. aprila 1815. godine u Takovu je podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja istorijsku prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske. Taj datum se danas slavi kao Dan Vojske Srbije.

Dan Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. U čestitki se kaže:

”Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.
 
U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci.
 
Bez obzira na teške uslove i okolnosti, naša vojska je kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju.
 
U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem.
 
Snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države i upravo zbog toga su ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti vaših jedinica koje smo ove godine započeli, tek prvi korak u toj misiji.
 
Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik.
 
Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”


#   Aleksandar Vučić   Ministarstvo odbrane   Drugi srpski ustanak   Vojska Srbije   Dan vojske Srbije
@avucic @mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima