Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas se obeležava Dan Vojske Srbije

rssBookmark and Share

23.04.2019. Južna Srbija Info

Vojska Srbije obeležava danas svoj praznik u znak sećanja na dan kada je 23. aprila 1815. godine, na verski praznik Cveti, podignut Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.

Danas se obeležava Dan Vojske Srbije

Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, sinoć je izvršena počasna artiljerijska paljba na Savskoj terasi na Kalemegdanu, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Vučićeva čestitika

Čestitka predsednika Republike Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije

Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Proslavljajući Dan Vojske Srbije sećamo se dana kada je podignut Drugi srpski ustanak. Bio je to jedan od najvažnijih događaja na putu do konačnog oslobođenja i sticanja nezavisnosti savremene srpske države.

U izgradnji moderne srpske države naša Vojska je imala odlučujuću ulogu. Važnost i značaj te uloge Vojska je nebrojeno puta potvrdila u potonjim vekovima, i time trajno stekla epitet jedne od najuglednijih institucija srpske države.

Vojska Srbije je u protekloj godini pružila punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske jeste modernizacija i osavremenjivanje jedinica. U prethodnom periodu uspeli smo zajedničkim naporima da ostvarimo značajne rezultate u modernizaciji naoružanja i vojne opreme i unapređenju rada komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije. Posebno ističem unapređenje vojne industrije i saradnju sa armijama drugih država.

Uveren da ćete i u budućnosti profesionalno i odgovorno izvršavati postavljene zadatke, čestitam vam praznik, uz želju da Vojska Srbije nastavi put započetih reformi i osavremenjivanja vojne organizacije. Pred vama je još mnogo zadataka koje ćete uspešno realizovati, kako bi Vojska Srbije nastavila da bude aktivan činilac novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu, a Republika Srbija bezbedna, stabilna i prosperitetna zemlja.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   Aleksandar Vulin   Drugi srpski ustanak   Vojska Srbije   počasna paljba   Dan vojske Srbije
@avucic @VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima