Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Дани Републике Српске у Србији“ - делегација Републике Српске и Града Требиња у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.09.2021. Јужна Србија Инфо

Да је културни и духовни простор је недељив и јединствен, сагласиле су се делегације Града Ниша, Републике Српске и Града Требиња у разговору у Градској кући и изразиле искрену намеру да даље развијају и продубљују вековне односе српског народа с обе стране Дрине.

„Дани Републике Српске у Србији“ - делегација Републике Српске и Града Требиња у Нишу

Чули смо њихова искуства која бисмо могли да применимо и ми у Нишу. Требиње је центар енергетике, стимулише на оригиналан начин своје пољопривредне произвођаче и развија пољопривреду. Бележи 100.000 ноћења и госте из 94 земље, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски после разговора између оних који се добро разумеју, који је био срдачан и непосредан.

Учинили смо прве кораке у сарадњи са Требињем  коју ћемо даље развијати, истакла је градоначелница Ниша.

Помоћница министра просвете и културе Републике Српске Тања Ђаковић је рекла да ће још боља сарадња и узајамна подршка  јачати заједништво.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да је ово начин да још више повежемо два иста народа и захвалио градоначелници Ниша на одлуци да управо Требиње буде град који би требало убудуће још више приближити Нишу.

Две делегације посетиле су штанд републике Српске у оквиру манифестације „Дани Републике Српске у Србији“ на Тргу краља Милана. Нишлије ће вечерас моћи да погледају представу националног театра Републике Српске „Странци у ноћи“, а сав приход од улазница биће искоришћен у хуманитарне сврхе.


#   Ниш   туризам   Драгана Сотировски   економија   Република Српска   Требиње
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима