Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чувени магазин "Форбс" поручује: "Обавезно посетите родно место цара Константина Великог" - реакција градоначелнице Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2020. Јужна Србија Инфо

Србија, Ниш, Нови Сад и Београд су у врху Фобсове листе земаља и градова које обавезно треба посетити. Такође, познати магазин препоручује Рибарску бању.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

"Бање са природним топлим изворима, светске класе хиљадама година привлаче посетиоце широм Европе, а Врњачка Бања и Рибарска Бања истичу се као два посебно истакнута места за опуштајући одмор. Поред умирујућих извора, Србија обилује и историјским градовима, почев од Ниша, родног места римског цара Константина Великог, до Новог Сада, северног града који је због свог историјског значаја добио надимак Атина Србије. Наравно, ниједно путовање у Србију није потпуно без посете Београду, главном граду нације. Београд, један од најстаријих градова у Европи, препун је историјских рушевина, као и живописне сцене пића и оброка", пише аутор текста..

https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/?sh=f2c7815514c1

Фото: Форбс

Форбс  (Forbesамерички је бизнис магазин.

Ссадржи оригиналне чланке о финансијским, индустријским, инвестиционим и маркетиншким темама. Форбс такође извештава о повезаним темама као што су технологија, комуникације, наука и право. Седиште листа је у Џерзи Ситију (Њу Џерзи). Главни конкуренти Форбса у националној категорији пословних часописа су Фортјун и Блумберг бизнисвик.

Магазин је веома познат по својим листама и рангирањима, укључујући листе најбогатијих Американаца (Форбс 400) и рангирање водећих светских компанија (Форбс глобал 2000).

Друга добро позната листа Форбса је листа Светских милијардера.

Сотировски: "Форбс" уврстио је Србију на листу пет европских десетинација коју треба посетити одмах после пандемије наводећи и Ниш

"Чувени амерички магазин "Форбс" уврстио је Србију на листу пет европских десетинација коју треба посетити одмах после пандемије наводећи и Ниш, кога препознаје као историјски важан град. У изјави за РТС тим поводом градоначелница Ниша Драгана Сотировски рекла је да ће Ниш већ од пролећа бити спреман да прими туристе. Она је позвала све да по завршетку епидемије корона вируса дођу и осете нашу топлину, наш мерак, да пробају бурек, роштиљ. Нишки аеродром и нови ауто путеви омогућавају да се до Ниша брзо и безбедно стигне из било ког дела света. Археолошко налазиште Медијана после 10 година отвориће своја врата за посетиоце и пружити прилику да се виде мозaици и простор где је рођен цар Константин. То ће уједно бити и улазница за праву туристичку мапу света. Споменици у Нишу биће обележени и лако ће моћи да се стигне до њих. Ниш је град у коме никада није досадно, одише лепотом природе а Нишка бања и Сићевачка клисура су места која свакако треба посетити. Одавде ће у сваком случају понети лепе успомене", рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.


#   Ниш   туризам   Драгана Сотировски   Рибарска Бања   САД   економија   Сићевачка клисура   Форбс магазин
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима