Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čuveni magazin "Forbs" poručuje: "Obavezno posetite rodno mesto cara Konstantina Velikog" - reakcija gradonačelnice Niša

rssBookmark and Share

Niš 27.11.2020. Južna Srbija Info

Srbija, Niš, Novi Sad i Beograd su u vrhu Fobsove liste zemalja i gradova koje obavezno treba posetiti. Takođe, poznati magazin preporučuje Ribarsku banju.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

"Banje sa prirodnim toplim izvorima, svetske klase hiljadama godina privlače posetioce širom Evrope, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja ističu se kao dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor. Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijskim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, severnog grada koji je zbog svog istorijskog značaja dobio nadimak Atina Srbije. Naravno, nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu nacije. Beograd, jedan od najstarijih gradova u Evropi, prepun je istorijskih ruševina, kao i živopisne scene pića i obroka", piše autor teksta..

https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/?sh=f2c7815514c1

Foto: Forbs

Forbs  (Forbesamerički je biznis magazin.

Ssadrži originalne članke o finansijskim, industrijskim, investicionim i marketinškim temama. Forbs takođe izveštava o povezanim temama kao što su tehnologija, komunikacije, nauka i pravo. Sedište lista je u Džerzi Sitiju (Nju Džerzi). Glavni konkurenti Forbsa u nacionalnoj kategoriji poslovnih časopisa su Fortjun i Blumberg biznisvik.

Magazin je veoma poznat po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca (Forbs 400) i rangiranje vodećih svetskih kompanija (Forbs global 2000).

Druga dobro poznata lista Forbsa je lista Svetskih milijardera.

Sotirovski: "Forbs" uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije navodeći i Niš

"Čuveni američki magazin "Forbs" uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije navodeći i Niš, koga prepoznaje kao istorijski važan grad. U izjavi za RTS tim povodom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da će Niš već od proleća biti spreman da primi turiste. Ona je pozvala sve da po završetku epidemije korona virusa dođu i osete našu toplinu, naš merak, da probaju burek, roštilj. Niški aerodrom i novi auto putevi omogućavaju da se do Niša brzo i bezbedno stigne iz bilo kog dela sveta. Arheološko nalazište Medijana posle 10 godina otvoriće svoja vrata za posetioce i pružiti priliku da se vide mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin. To će ujedno biti i ulaznica za pravu turističku mapu sveta. Spomenici u Nišu biće obeleženi i lako će moći da se stigne do njih. Niš je grad u kome nikada nije dosadno, odiše lepotom prirode a Niška banja i Sićevačka klisura su mesta koja svakako treba posetiti. Odavde će u svakom slučaju poneti lepe uspomene", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   Dragana Sotirovski   Ribarska Banja   SAD   ekonomija   Forbs magazin
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima