Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razgovori sa američkim ambasadorom o ekonomskom razvoju Niša

rssBookmark and Share

Niš 11.05.2021. A.M. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski danas je u Gradskoj kući, dočekala ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija.

Razgovori sa američkim ambasadorom o ekonomskom razvoju Niša

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju odnosa između grada Niša i Sjedinjenih Američkih Država. J

edna od tema o kojima su pričali gradonačelnica i Njegova eksilencija jesu najpoznatiji džez festival na Balkanu ,,Nišvil”. Takođe se vodio razgovor o poznatoj američkoj kompaniji "Flip Moris”.

Za nas je ovo danas veoma važno s obzirom na to da je Amerika veliki i važan donator za grad Niš. Zahvaljujući upravo donatorima iz Amerike, posebno američkoj vojsci, mi smo otvorili u gradu Nišu dosad nekoliko važnih projekata i pokrenuli nekoliko važnih projekata. Jedan od njih jeste rekonstrukcija našeg centra „Mara“. rekla je Dragana Sotirovski

Prema rečima Njegove ekselencije prilikom ovog susreta sumrano je sve ono što je urađeno u dosadašnjoj saradnji i zahvalijo se na gostoprimstvu  i dobro opisanoj situaciji prilikom posete gradu Nišu koja će pino pomoći u realizaciji budućih projekata kao i  poboljšanje ekonomskog, društvenog života u gradu .

"Puno smo čuli o tome kako možemo zajedno razvijati naše partnerstvo i ja sam siguran da će američke kompanije koje posluju u Nišu a uključene su u američku privrednu komoru nastaviti partnestvo sa Srbijom i da ćemo imati još prilika za nove posete. Puno vam hvala. Nadam se da ćemo kasnije na otvaranju imati još prilika za razgovor", reko je Američki ambassador Entoni F. Godfri

Razgovorima u Gradskoj kući prisustvovao je predsednik Kluba srpsko-američkog prijateljstva u Nišu prof. dr Dragan Milić.

Gradonačelnica Niša i američki ambasador učestvovali su na svečanom otvaranju Laboratorije za medicinsku genetiku „Džon Frotingam“ na Medicinskom fakultetu.

Dragana Sotirovski je zahvalila američkom ambasadoru što je pomogao da niški fakultet dobije najsavremeniju opremu za medicinsku genetiku.

Godfri je podsetio da laboratorija nosi ime čoveka koji ima važnu ulogu u istoriji diplomatskih odnosa Srbije i SAD i koji je novembra 1914. godine finansirao slanje poljske bonice i 10 američkih lekara i njihovih pomoćnika za lečenje srpskih vojnika.

Prostor laboratorije uredio je Medicinski fakultet iz sopstvenih sredstava i uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a opremu vrednu 500.000 dolara donirala je Ambasada SAD.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišvil   SAD   Filip Moris   Medicinski fakultet   kultura   ekonomija   Ambasada SAD   Entoni Godfri
#GradonacelnicaN @nisville @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima