Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разговори са америчким амбасадором о економском развоју Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 11.05.2021. А.М. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски данас је у Градској кући, дочекала амбасадора Сједињених Америчких Држава Ентонија Годфрија.

Разговори са америчким амбасадором о економском развоју Ниша

На састанку се разговарало о унапређењу односа између града Ниша и Сједињених Америчких Држава. Ј

една од тема о којима су причали градоначелница и Његова ексиленција јесу најпознатији џез фестивал на Балкану ,,Нишвил”. Такође се водио разговор о познатој америчкој компанији "Флип Морис”.

За нас је ово данас веома важно с обзиром на то да је Америка велики и важан донатор за град Ниш. Захваљујући управо донаторима из Америке, посебно америчкој војсци, ми смо отворили у граду Нишу досад неколико важних пројеката и покренули неколико важних пројеката. Један од њих јесте реконструкција нашег центра „Мара“. рекла је Драгана Сотировски

Према речима Његове екселенције приликом овог сусрета сумрано је све оно што је урађено у досадашњој сарадњи и захвалијо се на гостопримству  и добро описаној ситуацији приликом посете граду Нишу која ће пино помоћи у реализацији будућих пројеката као и  побољшање економског, друштвеног живота у граду .

"Пуно смо чули о томе како можемо заједно развијати наше партнерство и ја сам сигуран да ће америчке компаније које послују у Нишу а укључене су у америчку привредну комору наставити партнество са Србијом и да ћемо имати још прилика за нове посете. Пуно вам хвала. Надам се да ћемо касније на отварању имати још прилика за разговор", реко је Амерички амбассадор Ентони Ф. Годфри

Разговорима у Градској кући присуствовао је председник Клуба српско-америчког пријатељства у Нишу проф. др Драган Милић.

Градоначелница Ниша и амерички амбасадор учествовали су на свечаном отварању Лабораторије за медицинску генетику „Џон Фротингам“ на Медицинском факултету.

Драгана Сотировски је захвалила америчком амбасадору што је помогао да нишки факултет добије најсавременију опрему за медицинску генетику.

Годфри је подсетио да лабораторија носи име човека који има важну улогу у историји дипломатских односа Србије и САД и који је новембра 1914. године финансирао слање пољске бонице и 10 америчких лекара и њихових помоћника за лечење српских војника.

Простор лабораторије уредио је Медицински факултет из сопствених средстава и уз помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а опрему вредну 500.000 долара донирала је Амбасада САД.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишвил   САД   Филип Морис   Медицински факултет   култура   економија   Амбасада САД   Ентони Годфри
#GradonacelnicaN @nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима