Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Dani Republike Srpske u Srbiji“ - delegacija Republike Srpske i Grada Trebinja u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 27.09.2021. Južna Srbija Info

Da je kulturni i duhovni prostor je nedeljiv i jedinstven, saglasile su se delegacije Grada Niša, Republike Srpske i Grada Trebinja u razgovoru u Gradskoj kući i izrazile iskrenu nameru da dalje razvijaju i produbljuju vekovne odnose srpskog naroda s obe strane Drine.

„Dani Republike Srpske u Srbiji“ - delegacija Republike Srpske i Grada Trebinja u Nišu

Čuli smo njihova iskustva koja bismo mogli da primenimo i mi u Nišu. Trebinje je centar energetike, stimuliše na originalan način svoje poljoprivredne proizvođače i razvija poljoprivredu. Beleži 100.000 noćenja i goste iz 94 zemlje, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posle razgovora između onih koji se dobro razumeju, koji je bio srdačan i neposredan.

Učinili smo prve korake u saradnji sa Trebinjem  koju ćemo dalje razvijati, istakla je gradonačelnica Niša.

Pomoćnica ministra prosvete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković je rekla da će još bolja saradnja i uzajamna podrška  jačati zajedništvo.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je ovo način da još više povežemo dva ista naroda i zahvalio gradonačelnici Niša na odluci da upravo Trebinje bude grad koji bi trebalo ubuduće još više približiti Nišu.

Dve delegacije posetile su štand republike Srpske u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“ na Trgu kralja Milana. Nišlije će večeras moći da pogledaju predstavu nacionalnog teatra Republike Srpske „Stranci u noći“, a sav prihod od ulaznica biće iskorišćen u humanitarne svrhe.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   Dragana Sotirovski   ekonomija   Republika Srpska   Trebinje
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima