Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razgovor u Gradskoj kući - kako prevazići krizu turističkih i ugostiteljskih radnika u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 30.03.2021. Južna Srbija Info

Na sastanku u Gradskoj kući, turistički i ugostiteljski radnici informisali su gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski i njene saradnike sa otežanim uslovima poslovanja u vreme krize izazvane pandemijom i zatražili pomoć lokalne samouprave kako bi ti sektori mogli da opstanu i zadrže zaposlene radnike.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Grad će u zavisnosti od finansijskih i zakonskih mogućnosti nastojati da pomogne turističkom i ugostiteljskom sektoru.

Predstavnici turističkih agencija i turističkih vodiča ukazali su da su gradovi posebno pogođeni krizom i da broj poseta i organizovanje putovanja ne obezbeđuju rentabilno poslovanje, obaveze se ne izmiruju, već se uvećavaju zbog zatvaranja.

Turistički poslenici izrazili su spremnost da aktivno učestvvuju u turističkoj promociji grada.

Na sastanku sa predstavnicima ugostiteljskog sektora razgovaralo se o mogućim olakšicama u odvozu smeća, reprogramiranju dospelog poreza na imovinu, o parafiskalnim obavezama iz nadležnosti lokalne samouprave, uslova za zakup javnih površina i rad letnjih bašti, o uređenju lokalne infrastrukture.

Grad će razmotriti zahteve i modalitete eventualne interventne pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, a razgovor sa turističkim i ugostiteljskim poslenicima biće nastavljen uz prisustvo nadležnih gradskih organa i javno-komunalnih preduzeća.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   Dragana Sotirovski   ugostiteljstvo   ekonomija   Udruženje ugostitelja i turističkih poslenika   privremene mere   Koronavirus
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima