Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делегација Блачана прославила Ускрс у Америци, за госте поклон од шљива

rssBookmark and Share

Блаце 17.04.2017. М. Ђорђевић Толичке вести,

Делегације Блаца и Универзитета Алабама, који спроводи програм Serbia fellowship experience, прославили су Ускрс уз церемонију доделе сертификата учесницима програма, као и општини Блаце.

Фото: Општина Блаце архива
Фото: Општина Блаце архива

Како се наводи у сертификату, који је потписала професорка са Универзитета Алабама др Мери Мејерс, без подршке општине Блаце није било могуће одржати овај програм и размену студената обеју партнера. Лука Ђурић, Симона Јевремовић и Андрија Урошевић су ове године имали прилику да први пут посете Сједињене америчке државе.

У свом обраћању др Мејерс се захвалила председнику општине на доприносу развоју програма Сербиа феллоwсхип еxпериенце те је и њему координатор програма Џошуа Фулер доделио сертификат за лични допринос промоцији овог програма у Србији и Америци. Председник Јозић је као мали знак пажње поклонио блачки џем од шљива фирме Натурал фuд Блаце професорки др Мејерс и захвалио се на дивном гостопримству који је блачка делегација имала у Таскалуси на кампусу Универзитета Алабама.

Делегација општине Блаце сутра путује у Вашингтон где ће имати пријем у амбасади Србије, конгресној библиотеци и другим знаменитим објектима.


#   Блаце   шљива   Америка   Ускрс   САД   Зоран Јозић   Алабама
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима