Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Delegacija Blačana proslavila Uskrs u Americi, za goste poklon od šljiva

rssBookmark and Share

Blace 17.04.2017. M. Đorđević Toličke vesti,

Delegacije Blaca i Univerziteta Alabama, koji sprovodi program Serbia fellowship experience, proslavili su Uskrs uz ceremoniju dodele sertifikata učesnicima programa, kao i opštini Blace.

Foto: Opština Blace arhiva
Foto: Opština Blace arhiva

Kako se navodi u sertifikatu, koji je potpisala profesorka sa Univerziteta Alabama dr Meri Mejers, bez podrške opštine Blace nije bilo moguće održati ovaj program i razmenu studenata obeju partnera. Luka Đurić, Simona Jevremović i Andrija Urošević su ove godine imali priliku da prvi put posete Sjedinjene američke države.

U svom obraćanju dr Mejers se zahvalila predsedniku opštine na doprinosu razvoju programa Serbia fellowship experience te je i njemu koordinator programa Džošua Fuler dodelio sertifikat za lični doprinos promociji ovog programa u Srbiji i Americi. Predsednik Jozić je kao mali znak pažnje poklonio blački džem od šljiva firme Natural fud Blace profesorki dr Mejers i zahvalio se na divnom gostoprimstvu koji je blačka delegacija imala u Taskalusi na kampusu Univerziteta Alabama.

Delegacija opštine Blace sutra putuje u Vašington gde će imati prijem u ambasadi Srbije, kongresnoj biblioteci i drugim znamenitim objektima.


#   Blace   šljiva   Amerika   Uskrs   SAD   Zoran Jozić   Alabama
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima