Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делта сој напада невакцинисане младе људе, више од 200 пацијената на респираторима

Bookmark and Share

25.09.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Од почетка недеље корона је однела 196 живота. Ковид-амбуланте су под све већим притиском.

Делта сој напада невакцинисане младе људе, више од 200 пацијената на респираторима

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да је држава на време обезбедила велики број вакцина које стоје у магацинима, а да апели које је упутила да се грађани вакцинишу нису уродили плодом, као ни подстицајне мере.

"Није се закаснило са мерама него са вакцинацијом", рекао је Ђерлек уз констатацију да делта сој напада невакцинисане младе људе и да они морају да схвате да бирају између смрти и вакцине.

У ковид болници у Батајници у последњих пет дана битку са коронавирусом изгубило је петоро младих невакцинисаних, од којих је најстарији имао 26 година, а нису имали придружене болести, изјавила је директорка те здравствене установе Татјана Аџић Вукичевић

Породиља из Пиротског округа (23), која је због компликације са ковидом пре неколико дана порођена царским резом у Универзитетском клиничком центру у Нишу, преминула је јуче након што јој се нагло погоршало стање.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да се број заражене деце мења из сата у сат, да има доста позитивне школске деце и да су по овом што се сада види они озбиљни преносиоци болести.

Нови декан Медицинског факултета у Београду, професор Лазар Давидовић, поручује да су студенти медицине за пример, будући да је међу њима висок проценат вакцинисаних.

Министарство просвете објавило је по којим моделима ће радити школе у Србији у току пете недеље рада.


#   млади   кризни штаб   Коронавирус   Мирсад Ђерлак др
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима