Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Delta soj napada nevakcinisane mlade ljude, više od 200 pacijenata na respiratorima

Bookmark and Share

25.09.2021. RTS, Južna Srbija Info

Od početka nedelje korona je odnela 196 života. Kovid-ambulante su pod sve većim pritiskom.

Delta soj napada nevakcinisane mlade ljude, više od 200 pacijenata na respiratorima

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je država na vreme obezbedila veliki broj vakcina koje stoje u magacinima, a da apeli koje je uputila da se građani vakcinišu nisu urodili plodom, kao ni podsticajne mere.

"Nije se zakasnilo sa merama nego sa vakcinacijom", rekao je Đerlek uz konstataciju da delta soj napada nevakcinisane mlade ljude i da oni moraju da shvate da biraju između smrti i vakcine.

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević

Porodilja iz Pirotskog okruga (23), koja je zbog komplikacije sa kovidom pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, preminula je juče nakon što joj se naglo pogoršalo stanje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se broj zaražene dece menja iz sata u sat, da ima dosta pozitivne školske dece i da su po ovom što se sada vidi oni ozbiljni prenosioci bolesti.

Novi dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, profesor Lazar Davidović, poručuje da su studenti medicine za primer, budući da je među njima visok procenat vakcinisanih.

Ministarstvo prosvete objavilo je po kojim modelima će raditi škole u Srbiji u toku pete nedelje rada.

Komentara: 0


#   mladi   krizni štab   Koronavirus   Mirsad Đerlak dr
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima