Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократе траже увођење привремених мера у Алексинцу

rssBookmark and Share

Алексинац 23.09.2008. www.danas.co.rs

Демократе траже увођење привремених мера у Алексинцу
Општински одбор ДС у Алексинцу затражио је јуче распуштање локалног парламента и увођење привремених мера у том граду.

У саопштењу, алексиначки ДС тај захтев образлаже актуелним дешавањима у редовима локалног одбора СРС, чијих је 18 одборника формирало нови клуб Напред Србијо. Демократе наводе да је блокиран рад СО Алексинац јер је дошло до "потпуне промене страначке већине која чини локалну власт".

"Коалициони споразум између СРС-а, ДСС-а и СПС а престаје да важи јер одборничку групу СРС-а не представљају одборници из редова те странке, већ из одборничке групе Напред Србијо", наводи се у саопштењу. "Расплет те правне недоумице ће грађанима Алексинца одузети наредна два-три месеца у функционисању града, који је због политичких проблема већ неколико година у великој кризи функционисања локалне власти и јавних предузећа", наводи се у саопштењу.

види:
https://www.juznasrbija.info/vesti/svi-odbornici-srs-presli-kod-nikolica.html

Нема ко да замени одборнике који су прешли у Напред Србијо

У алексиначком СРС-у подела радикала одразила се на комплетан састав одборника у локалном парламенту будући да је целокупна одборничка група дала посдршку Томиславу Николицу, каже се у саопштењу Општинског одбора СРС-а.

Руководство ОО СРС-а у Алексинцу, на челу са народним послаником Милованом Радовановићем, поседује бланко оставке одборника и није у могућности да пронађе 18 кандидата који би били у дборничкој групи СРС-а у Скупштини општине јер је у Општинском одбору СРС-а већинска подршка дата Томиславу Николића.

Оваква политичка ситуација, каже се у саопштењу, умногоме компликује функционисање локалне власти коју предводе радикали и даје могућност да, уколико не дође до међусобног договора радикала у Алексинцу у наредних пар месеци буду расписани превремени парламентарни избори.


Коментара: 0


#   Алексинац   Општински одбор
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима