Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokrate traže uvođenje privremenih mera u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 23.09.2008. www.danas.co.rs

Demokrate traže uvođenje privremenih mera u Aleksincu
Opštinski odbor DS u Aleksincu zatražio je juče raspuštanje lokalnog parlamenta i uvođenje privremenih mera u tom gradu.

U saopštenju, aleksinački DS taj zahtev obrazlaže aktuelnim dešavanjima u redovima lokalnog odbora SRS, čijih je 18 odbornika formiralo novi klub Napred Srbijo. Demokrate navode da je blokiran rad SO Aleksinac jer je došlo do "potpune promene stranačke većine koja čini lokalnu vlast".

"Koalicioni sporazum između SRS-a, DSS-a i SPS a prestaje da važi jer odborničku grupu SRS-a ne predstavljaju odbornici iz redova te stranke, već iz odborničke grupe Napred Srbijo", navodi se u saopštenju. "Rasplet te pravne nedoumice će građanima Aleksinca oduzeti naredna dva-tri meseca u funkcionisanju grada, koji je zbog političkih problema već nekoliko godina u velikoj krizi funkcionisanja lokalne vlasti i javnih preduzeća", navodi se u saopštenju.

vidi:
https://www.juznasrbija.info/vesti/svi-odbornici-srs-presli-kod-nikolica.html

Nema ko da zameni odbornike koji su prešli u Napred Srbijo

U aleksinačkom SRS-u podela radikala odrazila se na kompletan sastav odbornika u lokalnom parlamentu budući da je celokupna odbornička grupa dala posdršku Tomislavu Nikolicu, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora SRS-a.

Rukovodstvo OO SRS-a u Aleksincu, na čelu sa narodnim poslanikom Milovanom Radovanovićem, poseduje blanko ostavke odbornika i nije u mogućnosti da pronađe 18 kandidata koji bi bili u dborničkoj grupi SRS-a u Skupštini opštine jer je u Opštinskom odboru SRS-a većinska podrška data Tomislavu Nikolića.

Ovakva politička situacija, kaže se u saopštenju, umnogome komplikuje funkcionisanje lokalne vlasti koju predvode radikali i daje mogućnost da, ukoliko ne dođe do međusobnog dogovora radikala u Aleksincu u narednih par meseci budu raspisani prevremeni parlamentarni izbori.



#   Aleksinac   Opštinski odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima