Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сусрет начелнице Сотировски и градоначелника грчке општине Воли

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2019. Јужна Србија Инфо

На позив руководства грчке општине Волви, која обухвата позната летовалишта Ставрос, Аспровалту и Врасна, делегација Нишавског управног округа, посетила је тај део северне Грчке.

Сусрет начелнице Сотировски и градоначелника грчке општине Воли

У сусрету са поново изабраним градоначелником општине Волви Диамантисом Лиамасом и његовим сарадницима, начелница Драгана Сотировски подсетила је да је посета житеља малих грчких приморских места Нишу био добар почетак сарадње две регије и да би било добро да се и уочи зимске туристичке сезоне то настави и прошири на центре ски туризма на југу Србије, посебно на Стару планину.

Начелница Нишавског округа посетила је Музеј минерала и камена  „Петроматон“ у Врасни и Природњачки музеј који се налази у заштићеној регији Волви.

Општина Волви је изразито туристичка регија коју током сезоне посећује велики број туриста. Чак 80 процената долази из Србије.

Градоначелник општине Волви, која је само 75 км. удаљена од Солуна, подсетио је на историјску повезаност српског и грчког народа, као и на могућност упознавања млађих генерација са том традицијом, на чему би убудуће могле заједно да раде локална Туристичка организација и Туристичка организација Ниша.

Долазак у Србију и посету Нишавском и Расинском управном округу Грци су најавили за средину октобра.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишавски управни округ   Диамантис Лиамас   Ставрос (Грчка)
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима