Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Susret načelnice Sotirovski i gradonačelnika grčke opštine Voli

rssBookmark and Share

Niš 25.09.2019. Južna Srbija Info

Na poziv rukovodstva grčke opštine Volvi, koja obuhvata poznata letovališta Stavros, Asprovaltu i Vrasna, delegacija Nišavskog upravnog okruga, posetila je taj deo severne Grčke.

Susret načelnice Sotirovski i gradonačelnika grčke opštine Voli

U susretu sa ponovo izabranim gradonačelnikom opštine Volvi Diamantisom Liamasom i njegovim saradnicima, načelnica Dragana Sotirovski podsetila je da je poseta žitelja malih grčkih primorskih mesta Nišu bio dobar početak saradnje dve regije i da bi bilo dobro da se i uoči zimske turističke sezone to nastavi i proširi na centre ski turizma na jugu Srbije, posebno na Staru planinu.

Načelnica Nišavskog okruga posetila je Muzej minerala i kamena  „Petromaton“ u Vrasni i Prirodnjački muzej koji se nalazi u zaštićenoj regiji Volvi.

Opština Volvi je izrazito turistička regija koju tokom sezone posećuje veliki broj turista. Čak 80 procenata dolazi iz Srbije.

Gradonačelnik opštine Volvi, koja je samo 75 km. udaljena od Soluna, podsetio je na istorijsku povezanost srpskog i grčkog naroda, kao i na mogućnost upoznavanja mlađih generacija sa tom tradicijom, na čemu bi ubuduće mogle zajedno da rade lokalna Turistička organizacija i Turistička organizacija Niša.

Dolazak u Srbiju i posetu Nišavskom i Rasinskom upravnom okrugu Grci su najavili za sredinu oktobra.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišavski upravni okrug   Diamantis Liamas   Stavros (Grčka)
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima