Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђурђевић и ГСА

rssBookmark and Share

21.10.2011. Аutor : M.Gajić |

Директор Управе за људска и мањинска права при Министарству за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Ненад Ђурђевић састао се са делегацијом Геј стрејт алијансе (ГСА), а поводом недавног инцидента у коме је А.Ж. тешко повређена.

Ђурђевић и ГСА

Ђурђевић је на састанку најавио спровођење камапање која ће обухватити национални ниво, а која ће се бавити повећањем толеранције и сузбијањем дискриминације.

-Влада Републике Србије, Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и Управа за људска и мањинска права активно ће наставити да раде на развијању духа толеранције и права на различиост, ради подизања свести и побошања опште атмосфере у друштву. У том смислу укључићемо све релеватне чиниоце који се баве овим питањем како бисмо заједно постигли што боље резултате,истако је Ђурђевић.

На састанку се разговарало и о потреби формирања комисије која би израдила акциони план за системску борбу против насиља и дискриминације над свим мањинским и маргинализованим друштвеним групама.


#   ГСА   Влада Републике Србије   акциони план
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима