Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đurđević i GSA

rssBookmark and Share

21.10.2011. Autor : M.Gajić |

Direktor Uprave za ljudska i manjinska prava pri Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Nenad Đurđević sastao se sa delegacijom Gej strejt alijanse (GSA), a povodom nedavnog incidenta u kome je A.Ž. teško povređena.

Đurđević i GSA

Đurđević je na sastanku najavio sprovođenje kamapanje koja će obuhvatiti nacionalni nivo, a koja će se baviti povećanjem tolerancije i suzbijanjem diskriminacije.

-Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Uprava za ljudska i manjinska prava aktivno će nastaviti da rade na razvijanju duha tolerancije i prava na različiost, radi podizanja svesti i pobošanja opšte atmosfere u društvu. U tom smislu uključićemo sve relevatne činioce koji se bave ovim pitanjem kako bismo zajedno postigli što bolje rezultate,istako je Đurđević.

Na sastanku se razgovaralo i o potrebi formiranja komisije koja bi izradila akcioni plan za sistemsku borbu protiv nasilja i diskriminacije nad svim manjinskim i marginalizovanim društvenim grupama.


#   GSA   Vlada Republike Srbije   akcioni plan
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima