Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Две техничке школе у Нишу постају једна

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2018. В.Петровић, Народне новине, Јужна Србија Инфо

Техничка школа „12. фебруар“ и Прва техничка школа „Милутин Миланковић“ од 1.септембра биће једна средња школа која ће се звати Средња стручна школа.

Фото: Белами
Фото: Белами

Изјавио је за Народне новине Драган Гејо из Школске управе у Нишу, који каже да је ову одлуку донело Министарство просвете, науке и технолошког развоја након вишегодишњег праћења ситуације у овим школама. Образовни профили која су деца уписала остају, тако да родитељи не морају да брину о томе шта ће бити са децом. Једноставно, од две добили смо једну школу, каже Гејо.

„Уместо два, сада ћемо имати једног директора, један школски одбор, једног секретара школе. Досадашњи директор школе „“Милутин Миланкович“ то више није, а в.д. директора нове школе биће Снежана Живковић, досадашњи директор школе „12.фебруар“, објашњава Драган Гејо. „Биће проблема са технолошким вишковима помоћног и техничког особља, односно запослених у рачуноводству и пратећим службама у школи, а то делује помало непријатно, али биће и тај проблем решен“.

Досадашња директорка Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ неће више бити на тој дужности, али и да неће остати без посла.

Према речима Драгана Геја, његово лично очекивање је било да се споје Прва техничка школа "Милутин Миланковић" и Машинска школа–ЖИШ због сличности образовних профила које имају, али је ресорно министарство донело другачију одлуку.

Слична ситуација је и у Куршумлији, додаје Драган Гејо, где се спајају од четири школе, две.

„У питању су Гимназија у Подујеву и Гимназија у Куршумлији. Оне су припадале мрежи школа у Косовској Митровици што је нама правило пробелма око пријемних испита, а ова  друга, техничка школа спојиће се са економском. Имамо спајање школа и у Бабушници. Тамо су у једној згради биле две школе, гимназија са једним и техничка са два одељења, а убудуће ће то бити једна школа са три одељења“, објашњава Драган Гејо.

Када се ради о мрежи школа, Драган Гејо додаје, да су на овај начин исцрпљене све могућности спајања када се ради о средњим школама, али да ће за то довољно простора бити када се буде радила мрежа основних школа. То се посебно односи на истурена одељења сеоских школа у којима тренутно има мало ђака, а броје се једноцифреним бројем. Таква одељења ће бити спајана, најављује Дрган Гејо.

Коментара: 0


#   Ниш   техничка школа   Народне новине   Министарство просвете   Школска управа   Техничка школа 12. фебруар   без посла   Машинска школа   Драган Гејо   школски одбор   Гимназија у Куршумлији   Милутин Миланковић   ПТШ Милутин Миланковић   Ана Живковић
@GKursumlija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима