Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Француски амбасадор у Градској кући поводом обележавања 15 година Француског института

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима састао се данас у Градској кући са Његовом екселенцијом амбасадором Републике Француске у Србији Фредериком Мондолинијем, који борави у првој званичној посети нашем граду.

Фото: М.М., Јужна Србија
Фото: М.М., Јужна Србија

Градоначелник и амбасадор разговарали су о сарадњи и вишегодишњем пријатељству Француске и Србије, као и о значају постојања Француског института који у Нишу успешно ради15 година и који данас, низом активности, обележава овај јубилеј. Амбасадор је захвалио градоначелнику на свесрдној подршци коју Град Ниш пружа овом институту, значајном за ширење француске културе и упознавање два народа.

Градоначелник је истакао да је на састанку разговарано о пројектима које Ниш већ реализује са француским градом Арл и департманом Жиронд, као и о пројектима валоризације културно-историјског наслеђа, али и о пројектима који ће се радити, а у вези су са археолошким истражиавњима на Градском пољу. На овај начин биће створени услови да се културна блага којима Град Ниш располаже ствае у функцију развоја града тако што ће представити нашу културу и историју. Према речима градоначелника, разговарало се и о сарадњи у области привреде, али и о обележавању 100.годишњице од завршетка Великог рата.


#   Ниш   Дарко Булатовић   Француски институт Ниш   Амбасада Француске   Фредерик Мондолини
@DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима