Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuski ambasador u Gradskoj kući povodom obeležavanja 15 godina Francuskog instituta

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima sastao se danas u Gradskoj kući sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Frederikom Mondolinijem, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu.

Foto: M.M., Južna Srbija
Foto: M.M., Južna Srbija

Gradonačelnik i ambasador razgovarali su o saradnji i višegodišnjem prijateljstvu Francuske i Srbije, kao i o značaju postojanja Francuskog instituta koji u Nišu uspešno radi15 godina i koji danas, nizom aktivnosti, obeležava ovaj jubilej. Ambasador je zahvalio gradonačelniku na svesrdnoj podršci koju Grad Niš pruža ovom institutu, značajnom za širenje francuske kulture i upoznavanje dva naroda.

Gradonačelnik je istakao da je na sastanku razgovarano o projektima koje Niš već realizuje sa francuskim gradom Arl i departmanom Žirond, kao i o projektima valorizacije kulturno-istorijskog nasleđa, ali i o projektima koji će se raditi, a u vezi su sa arheološkim istražiavnjima na Gradskom polju. Na ovaj način biće stvoreni uslovi da se kulturna blaga kojima Grad Niš raspolaže stvae u funkciju razvoja grada tako što će predstaviti našu kulturu i istoriju. Prema rečima gradonačelnika, razgovaralo se i o saradnji u oblasti privrede, ali i o obeležavanju 100.godišnjice od završetka Velikog rata.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Francuski institut Niš   Ambasada Francuske   Frederik Mondolini
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima