Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Горан С. Ђорђевић нови помоћник градоначелника Ниша

rssBookmark and Share

22.11.2016. Јужна Србоја Инфо

Градоначелник Ниша Драко Булатовић, именовао је проф. др Горана С. Ђорђевића за помоћника градоначелника, из области науке и напредне технологије.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Проф. др Горан С. Ђорђевић, рођен је у Нишу 1963. године. Основну школу „21. мај“ и Гимназију „Бора Станковић“ завршио је у Нишу. Носилац је Вукове дипломе. Резервни је официр за радарско осматрање и навођење од 1983. године. Електронски факултет уписао је 1983. године, а завршио 1988. године као најбољи и прводипломирани студент у генерацији и носилац Сребрне значке Универзитета у Нишу. Магистрирао је 1992. године а докторирао 1995. на Електронском факултету у Нишу у области роботике.

Од 1988. године ради на Електронском факултету у Нишу прво као асистент приправник а затим, напредујући редовно кроз звања, и као редовни професор од 2006. године. Основао је и до данас руководи Лабораторијом за роботику данас најопремљенијом и компетентном у роботици у поређењу са осталим таквим лабораторијама у региону.

Предаје предмете из области роботике, мехатронике и аутоматског управљања на основним академским, мастер и доктроским студијама. Предавао је и једанаест година на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

Током радног века провео је укупно пет година у иностранству на најеминентнијим институтима и универзитетима, Fraunhofer IPK Berlin и Johns Hopkins School of Biomedical Engineering, од тога три године у САД а две године у Немачкој. И данас успешно сарађује са партнерима из Немачке, САД и Швајцарске.

Током универзитетске каријере објавио је два уџбеника и више од 100 научних и стручних чланака. Иницирао је и реализовао као руководиоц више од десет међународних пројеката укупне вредности од преко десет милиона еура. Циљ већине пројеката је трансфер примењених научних истраживања у иновативну технологију за потребе иностраних партнера, као и образовање организовано по савременим EQF стандардима. Посебно се истицао руковођењем и промовисањем достигнућа младих истраживача и подстицањем предузетништва младих.

Течно говори енглески, а служи се и немачким језиком. 


#   градоначелник   образовање   Бора Станковић   Дарко Булатовић   Електронски факултет   1. мај   помоћник   Горан С. Ђорђевић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима