Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Goran S. Đorđević novi pomoćnik gradonačelnika Niša

rssBookmark and Share

Niš 22.11.2016. Južna Srboja Info

Gradonačelnik Niša Drako Bulatović, imenovao je prof. dr Gorana S. Đorđevića za pomoćnika gradonačelnika, iz oblasti nauke i napredne tehnologije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Prof. dr Goran S. Đorđević, rođen je u Nišu 1963. godine. Osnovnu školu „21. maj“ i Gimnaziju „Bora Stanković“ završio je u Nišu. Nosilac je Vukove diplome. Rezervni je oficir za radarsko osmatranje i navođenje od 1983. godine. Elektronski fakultet upisao je 1983. godine, a završio 1988. godine kao najbolji i prvodiplomirani student u generaciji i nosilac Srebrne značke Univerziteta u Nišu. Magistrirao je 1992. godine a doktorirao 1995. na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti robotike.

Od 1988. godine radi na Elektronskom fakultetu u Nišu prvo kao asistent pripravnik a zatim, napredujući redovno kroz zvanja, i kao redovni profesor od 2006. godine. Osnovao je i do danas rukovodi Laboratorijom za robotiku danas najopremljenijom i kompetentnom u robotici u poređenju sa ostalim takvim laboratorijama u regionu.

Predaje predmete iz oblasti robotike, mehatronike i automatskog upravljanja na osnovnim akademskim, master i doktroskim studijama. Predavao je i jedanaest godina na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Tokom radnog veka proveo je ukupno pet godina u inostranstvu na najeminentnijim institutima i univerzitetima, Fraunhofer IPK Berlin i Johns Hopkins School of Biomedical Engineering, od toga tri godine u SAD a dve godine u Nemačkoj. I danas uspešno sarađuje sa partnerima iz Nemačke, SAD i Švajcarske.

Tokom univerzitetske karijere objavio je dva udžbenika i više od 100 naučnih i stručnih članaka. Inicirao je i realizovao kao rukovodioc više od deset međunarodnih projekata ukupne vrednosti od preko deset miliona eura. Cilj većine projekata je transfer primenjenih naučnih istraživanja u inovativnu tehnologiju za potrebe inostranih partnera, kao i obrazovanje organizovano po savremenim EQF standardima. Posebno se isticao rukovođenjem i promovisanjem dostignuća mladih istraživača i podsticanjem preduzetništva mladih.

Tečno govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom. 

Komentara: 0


#   Niš   gradonačelnik   obrazovanje   Bora Stanković   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   1. maj   pomoćnik   Goran S. Đorđević
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]