Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić položila kamen temeljac za novi deo Elektronskog fakulteta

rssBookmark and Share

Niš 06.06.2019. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Ana Brnabić položila je, zajedno sa ministrom prosvete Šarčevićem i gradonačelnikom Bulatovićem kamen temeljac Multifunkcionalne laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu. Zgrada, će biti završena za 12 meseci, i predstavljaće deo budućeg Naučno-tehnološkog parka na Gradskom polju.

Brnabić položila kamen temeljac za novi deo Elektronskog fakulteta

“Ponosan sam kada vidim da naša Vlada, naša Država, ulaže u ono što je život, u ono što je budućnost. U ovom slučaju to je obrazovanje jer je to ulaganje u napredak i budućnost”, rekao je Gradonačelnik Bulatović i naglasio da je ponosan na rezultate saradnje sa Vladom Srbije koja trenutno u Nišu realizuje desetak kapitalnih projekata od ogromne važnosti za grad i građane Niša.

Na samom početku posete Nišu, Premijerka i gradonačelnik obišli su gradilište Naučnotehnološkog parka i istakli zadovoljstvo dinamikom radova. Premijerka Brnabić je poručila da će ovaj izuzetno važan projekat biti završen na vreme, dok je gradonačelnik istakao da je Grad Niš spreman da sve svoje obaveze vezane za prateću infrastrukturu.

Premijerka je obišla i Start ap centar na Elektronskom fakultetu i razgovarala sa zaposlenima iz mikro preduzeća koja trenutno koriste usluge ovog prostora, a potom se susrela i predstavnicima Univerziteta, Privredne komore i tehnoloških i informatičkih kompanija sa ovog područja koji će, najverovatnije, i biti među prvom stanarimi budućeg Naučno tehnološkog parka.

”U IT industriji je ključ i motor našeg budućeg razvoja i uloga Države i Grada biće da pomogne u svakom smislu razvoj i napredak tog segmenta naše privrede”, poručili su Premijerka i Gradonačelnik.

Komentara: 0


#   Niš   obrazovanje   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   Ana Brnabić
@DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima