Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска помоћ за инвалиде рада

rssBookmark and Share

Ниш 16.05.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић и директорица Завода за здравствену заштиту радника “Ниш” Слађана Мајкић потписали су у градској кући Уговор о сарадњи на пројекту „Здравље инвалида рада“. Партнер на пројекту су и Удружење инвалида рада града Ниша и Удружење “Животна Снага”.

Градска помоћ за инвалиде рада

Пројектом, за чију је реализацију Град Ниш издвојио пет милиона динара, биће обухваћено 500 грађана, инвалидских пензионера, који су радили у некадашњим великим индустријским системима, а сада живе у руралним срединама.

Циљ пројекта је стварање услова за пружање здравствене и социјалне заштите свим угроженим члановима Удружења инвалида рада у руралним подручјима  у циљу унапређења и побољшања њиховог општег здравља и социјалног благостања.

На основу резултата овог пројекта предложиће се  мере активне здравствене заштите радника који раде на радним местима са повећаним ризиком у периоду после одласка у пензију. Мере заштите ће укључити и анализу потребе организовања превентивних здравствених прегледа и после одласка у пензију са предлогом обима, садржаја и временског периода на који ће се они организовати и обављати.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   инвалиди рада   завод за здравствену заштиту радника
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима