Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски караван у центру града - који су њихови проблеми

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2022. Јужна Србија Инфо

Станаре стамбене заједнице Швајцарија у центру града, на њихов позив, у уторак је посетила градоначелница Ниша Драгана Сотировски са члановима градског каравана који су се упознали са њиховим проблемима и договорили се на који начин могу да буду решавани.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Одмах до краја ове седмице биће замењено постојеће осветљење у дворишту и постављено додатно. То је први захтев који су истакли. Њихови захтеви нису нереални, оценила је градоначелница Ниша.

Најизазовније је уређење фасаде Швајцарије у којој је 105 станова. Зграда је грађена пре више деценија, фасада већ сада представља опасност за станаре и пролазнике. Саветовали смо их да се јаве на конкурс за суфинансирање програма енергетске санације и уређења фасада, рекла је Драгана Сотировски.

Можемо заједно са станарима овде у градској општини Медијана да уредимо њихову фасаду као добар пример стамбеним заједницама како можемо да оплеменимо простор у коме живимо, напоменула је она.

Да би решили проблем асфалтирања, паркирања и зонирања простора испред и око зграде морамо најпре да решимо имовинскоправне односе и договорили смо да започнемо тај поступак са чак 10 сувласника, навела је Драгана Сотировски.

Према њеним речима, уређење међублоковског зеленила, када чујете проблеме у сусрету са суграђанима, велики је изазов и за станаре и за Град Ниш.

Радослав Јанковић, један од станара Швајцарије, изразио је задовољство разговором у погледу брзог решавања осветљења и предложеним поступком уређења дворишта, као и предлогом да заједно и у сарадњи са Градом буде освежена фасада ове високе зграде.

Извор: Град Ниш

 
 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Караван   инфраструктура   центар
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима