Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски штаб: Смањује се број оболелих али ризик и даље постоји

rssBookmark and Share

Ниш 03.05.2020. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша оценио је да је епидемиолошка ситуација у Нишу из дана у дан боља.

Градски штаб: Смањује се број оболелих али ризик и даље постоји

Смањује се  број пацијената на лечењу у КЦ Ниш и привременим ковид болницама, као и број заражених корона вирусом у социјалним установама на територији Града и околних општина.

Истовремено, расте број тестираних грађана, а смањује проценат оних са позитивним резултатом на присуство вируса КОВИД19.

Ипак, епидемиолози оцењују да је свеукупна ситуација у Нишу и даље несигурна, и да ризик од обољевања постоји, те да је, због тога, неопходна пуна примена свих прописаних мера заштите уз обавезно поштовање препорука лекара и надлежних државних органа.

Штаб је оценио да се припреме за даље ублажавање мера морају пажљиво спровести, и обезбедити пуна примена свих законских одредби.

С обзиром да се од понедељка обнавља јавни превоз у међуградском саобраћају, а да ће од 8. маја почети да саобраћа и градски превоз у Нишу, наложено је тестирање свих возача, кондуктера и контролора на Цовид19.

Посебна пажња посвећена је и чињеници  да у понедељак, 4. маја, поново почињу да раде кафићи и други угоститељски објекти, те је дат налог свим инспекцијским службама да на терену стриктно контролишу примену свих прописаних превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, објављених на званичном сајту Града Ниша, који су обавезујући за сва правна лица и предузетнике, пружаоце услуга.


#   Ниш   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима