Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рамуш Харадинај: Јаче везе са Прешевом, Бујановцем и Медвеђом

rssBookmark and Share

Бујановац 12.01.2018. Бета, Н1

Косовски премијер Рамуш Харадинај разговарао је у Приштини са албанским политичким лидерима из Прешева, Шћипримом Арифијем и Самијем Салихуом, који су након првог круга превремених локалних избора у Прешеву најавили да ће формирати владајућу коалицију у тој општини.

AFP/Sebastien Bozon
AFP/Sebastien Bozon

Према прелиминарним резултатима превремених локалних избора Алтернатива за промене (АП), чији је лидер Шћиприм Арифи, освојила је 16 одборничких места, док је група грађана Покрет за реформе Демократске партије Албанаца чији је лидер Сами Салиху, освојила четири одборничка места у прешевској Скупштини, која има укупно 38 одборничких места.

Албански медији у Прешеву пренели су да је током састанка косовски премијер најавио да ће убудуће бити ојачане везе Косова са три општине на југу Србије – Прешевом, Бујановцем и Медвеђом, у којима живи албанско становништво.

Албански лидери из Прешева су од косовског премијера затражили да "Албанци из прешевске долине постану интегрални део у будућим преговорима Србије и Косова у Бриселу".

Осим политичких тема косовски премијер је са политичким лидерима Албанаца из Прешева разговарао и о конкретним пројектима из области економије, инфраструктуре, културе и образовања у Прешеву и Бујановцу чија реализација треба да почне ове године, уз финансијску подршку Приштине.

Превремени локални избори у Прешеву одржани су 24. децембра 2017.године, а ту општину очекује и други круг локалних избора.

Коментара: 0


#   Бујановац   Медвеђа   Прешево   Косово и Метохија   Албанци   Приштина   локални избори   група грађана   југ Србије   други круг   Рамуш Харадинај   Шћиприм Арифи   Алтернатива за промене   Сами Салиху
@haradinajramush @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима