Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ако сте мислили да сте све видели, варате се: Из Палате "Србија" украдено 43.000 комада ордења

Bookmark and Share

15.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Узбудљиви детаљи избијају на видело након 17 година у вези са спектакуларном крађом државног ордења, која је изазвала талас шокирања у српској јавности. Осам особа је ухапшено због сумње да су, у сарадњи са још две особом, из Канцеларије за ордење, смештене у десном крилу палате "Србија" (Палата Федерације), украли 43.000 комада државног ордења огромне вредности.

Илустрација
Илустрација

Треће основно јавно тужилаштво предложило је расписивање потернице за Слободаном Хоменом, бившим државним секретаром Министарства правде и адвокатом, због наводне умешаности у овај злочин.

Акцију хапшења организовали су Треће основно јавно тужилаштво у Београду и Управа криминалистичке полиције, што је резултирало хапшењем осам осумњичених особа. Међу њима су Ј.М., Н.А., И.З., О.П.Г., С.С., А.Т., А.Р. и Р.К.

За још две особе, С.Х. и С.Б., поднет је предлог за расписивање потерница.

Ова крађа, која датира из 2007. године, постала је предмет истраге пре него што за три године застари.

Сви осумњичени су саслушани, а Треће тужилаштво је поднело суду предлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица расписивање потерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, док су према три лица примењене мере обезбеђења ради несметаног вођења кривичног поступка.

Треће основно јавно тужилаштво наставља сарадњу са Управом криминалистичке полиције и Службом за сузбијање криминала у даљем истраживању овог случаја, са циљем да се открију сви детаљи и идентитет свих учесника у овој пљачки.

Јавност ће бити обавештена о даљим развоју ситуације.

Реч уредника….

Да није "тужно", вест би сигурно била у рубрици "забава"….

 

 

 


#   МУП РС   крађа   орден   Палата Србија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима