Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ako ste mislili da ste sve videli, varate se: Iz Palate "Srbija" ukradeno 43.000 komada ordenja

Bookmark and Share

15.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Uzbudljivi detalji izbijaju na videlo nakon 17 godina u vezi sa spektakularnom krađom državnog ordenja, koja je izazvala talas šokiranja u srpskoj javnosti. Osam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su, u saradnji sa još dve osobom, iz Kancelarije za ordenje, smeštene u desnom krilu palate "Srbija" (Palata Federacije), ukrali 43.000 komada državnog ordenja ogromne vrednosti.

Ilustracija
Ilustracija

Treće osnovno javno tužilaštvo predložilo je raspisivanje poternice za Slobodanom Homenom, bivšim državnim sekretarom Ministarstva pravde i advokatom, zbog navodne umešanosti u ovaj zločin.

Akciju hapšenja organizovali su Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Uprava kriminalističke policije, što je rezultiralo hapšenjem osam osumnjičenih osoba. Među njima su J.M., N.A., I.Z., O.P.G., S.S., A.T., A.R. i R.K.

Za još dve osobe, S.H. i S.B., podnet je predlog za raspisivanje poternica.

Ova krađa, koja datira iz 2007. godine, postala je predmet istrage pre nego što za tri godine zastari.

Svi osumnjičeni su saslušani, a Treće tužilaštvo je podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspisivanje poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, dok su prema tri lica primenjene mere obezbeđenja radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo nastavlja saradnju sa Upravom kriminalističke policije i Službom za suzbijanje kriminala u daljem istraživanju ovog slučaja, sa ciljem da se otkriju svi detalji i identitet svih učesnika u ovoj pljački.

Javnost će biti obaveštena o daljim razvoju situacije.

Reč urednika….

Da nije "tužno", vest bi sigurno bila u rubrici "zabava"….

 

 

 


#   MUP RS   krađa   orden   Palata Srbija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima