Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачана контрола возила која превозе дрва - камиони са нелегално исеченим стаблима

rssBookmark and Share

Прокупље 18.06.2022. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине, основане по наређењу министра унутрашњих послова Александра Вулина, у циљу сузбијања бесправне сече шума, спроводе појачане контроле шумских подручја на територији Србије, као и појачане контроле возила која превозе дрва.

Појачана контрола возила која превозе дрва - камиони са нелегално исеченим стаблима

Детаљном контролом, припадници Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине су у току само једног дана, у две одвојене акције на територији Прокупља и Крушевца, пронашли и открили пет камиона која су била натоварена нелегално исеченим стаблима.

Припадници ове недавно формиране јединице, камионе натоварене необележеним стаблима и без поседовања одговарајуће документације, открили су у сарадњи са припадницима полицијских управа у Прокупљу и Крушевцу.

Стабла су одузета и смештена на простор шумских управа ЈП „Србија шуме“, а против тројице возача камиона  биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве, док је против још двојице поступак у току.

Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине наставиће да ради на откривању и процесуирању свих оних који нелегалном сечом стабала уништавају наше шуме и природу и загађују животну средину.


#   Прокупље   МУП РС   крађа   шума   сеча дрва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима