Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Апел да се именује начелник ПУ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 11.03.2012. Аutor : S.R. |

Синдикат српске полиције апеловаловао на министра Ивицу Дачића да се договори са директором полиције и хитно поставе начелника полицијске управе у Нишу .

Апел да се именује начелник ПУ Ниш

Због нарушеног система субординације у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, на територији Полицијске управе Ниш интензивирају криминалне активности које су се синоћ испољиле у оружаном обрачуну у самом центру града.

Синдикат српске полиције (ССП) је више пута дао сада захтевао од надлежних да изнађу решење и поставе начелнике у ПУ Ниш и Нови Сада.

Међутим, и поред јавног обећања министра Ивице Дачића резултата и даље нема.

-Ко и како управља овим министарством ако није у стању да од 47.000 запослених одабере квалитетне кадрове за место начелника полицијских управа? Или се противно Уставу тражи политичка припадност, подобност и послушност док се стручност и професеонализам ставља у други план ? , Питају се у Синдикату полиције.

Из синдиката су апеловали на министра Ивицу Дачића да се договори са директором полиције и хитно поставе првог човека Нишке полиције који ће бити одговоран за успостављање ефикасне стратегије и оперативног плана за разбијање очигледно оперативних спољних криминалних група и тек створених у Нишавском округу.


-Сматрамо да грађани не смеју трпети последице несавесности државне управе, лоше организације или политичких неслагања који су све очитији у Министарству унутрашњих послова Републике Србије , Кажу у Синдикату полиције.

Нако синоћње пуцњаве у центру Ниша и Млади Либерално демократске партије у Нишу затражили су хитно именовање начелника нишке полиције јер како кажу грађани више од две године страхују за своју сигурност у граду који нема шефа полиције.

-Док се политичари на власти препуцавају и пребацују одговорност са једног ресора на други, ми Нишлије се плашимо, страхујемо за сопствену сигурност! Нас младе апсолутно не занима да ли је то у надлежности министра Ивице Дачића, директора полиције Милорада Вељовића, председника Скупштине града Милета Илића, градоначелника Ниша Милоша Симоновића, ми желимо хитно решавање овог проблема“, Изјавио је координатор Младих ЛДП-а Илија Ђорђевић.


#   Ниш   Илија Ђорђевић   Нови Сад   ПУ Ниш   Синдикат српске полиције (ССП)
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима