Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Авганистанац силовао жену у Бањи Ковиљачи

rssBookmark and Share

29.10.2011. Аutor : S.Popović |

Припадници лозничке полиције ухапсили су држављанина Авганистана Абдирашида Н. (1986) због сумње да је извршио силовање и одредили му меру задржавања до 48 сати.

Авганистанац силовао жену у Бањи Ковиљачи

Полицијска управа у Шапцу је саопштила да је осумњичени у четвртак, око 17,30 часова, заједно са четири сународника, који су као и он тражиоци азила, у напуштеном помоћној просторији хотелског објекта, у улици Маршала Тита, у Бањи Ковиљачи, извршио обљубу над тридесетосмогодишњом женом.

Полицијски рад на предмету је и даље у току, а након истека мере задржавања, осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен истражном судији Вишег суда у Шапцу, наведено је у саопштењу ПУ без других појединости.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић је због све већег броја странаца који тражећи азил бораве у Бањи Ковиљачи, у Центру за азил, након више раније упућених позива, последњи пут 5. октобра, тражио од надлежних органа да се више ангажују и реше проблем великог броја азиланата.
Петровић је тада, приликом сусрета с новинарима у Бањи Ковиљачи, навео да је број азиланата премашио 2.500 тако да је достигао готово половину укупног броја становника у том здравствено- туристичком центру Србије.

Он је указао на узнемиреност и забринутост житеља Бање Ковиљаче и упозорио на све чешће инциденте и догађаје чији су актери азиланти, при чему је упозорио да нека од њих имају елементе кривичних дела и угрожавају безбедност.

Петровић је тада подсетио да се у циљу решавања тог проблема обраћао Комесаријату за избеглице Србије и премијеру Мирку Цветковићу.

Сличне ставове је потом изнео и Савет за безбедност Скупштине града Лознице упозоривши да стање може да измакне контроли и због све веће забринутости локалног становништва.


#   Полицијска управа   Савет за безбедност
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима