Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Avganistanac silovao ženu u Banji Koviljači

rssBookmark and Share

29.10.2011. Autor : S.Popović |

Pripadnici lozničke policije uhapsili su državljanina Avganistana Abdirašida N. (1986) zbog sumnje da je izvršio silovanje i odredili mu meru zadržavanja do 48 sati.

Avganistanac silovao ženu u Banji Koviljači

Policijska uprava u Šapcu je saopštila da je osumnjičeni u četvrtak, oko 17,30 časova, zajedno sa četiri sunarodnika, koji su kao i on tražioci azila, u napuštenom pomoćnoj prostoriji hotelskog objekta, u ulici Maršala Tita, u Banji Koviljači, izvršio obljubu nad tridesetosmogodišnjom ženom.

Policijski rad na predmetu je i dalje u toku, a nakon isteka mere zadržavanja, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu, navedeno je u saopštenju PU bez drugih pojedinosti.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je zbog sve većeg broja stranaca koji tražeći azil borave u Banji Koviljači, u Centru za azil, nakon više ranije upućenih poziva, poslednji put 5. oktobra, tražio od nadležnih organa da se više angažuju i reše problem velikog broja azilanata.
Petrović je tada, prilikom susreta s novinarima u Banji Koviljači, naveo da je broj azilanata premašio 2.500 tako da je dostigao gotovo polovinu ukupnog broja stanovnika u tom zdravstveno- turističkom centru Srbije.

On je ukazao na uznemirenost i zabrinutost žitelja Banje Koviljače i upozorio na sve češće incidente i događaje čiji su akteri azilanti, pri čemu je upozorio da neka od njih imaju elemente krivičnih dela i ugrožavaju bezbednost.

Petrović je tada podsetio da se u cilju rešavanja tog problema obraćao Komesarijatu za izbeglice Srbije i premijeru Mirku Cvetkoviću.

Slične stavove je potom izneo i Savet za bezbednost Skupštine grada Loznice upozorivši da stanje može da izmakne kontroli i zbog sve veće zabrinutosti lokalnog stanovništva.


#   Policijska uprava   Savet za bezbednost
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima