Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Браћа ухапшена због убиства месара

rssBookmark and Share

22.10.2012. Autor: S.Popović

Полиција је привела и задржала браћу Ивицу Динић (37) и Марка Динића (28) из Ниша због сумње да су убили власника ланца месара „Даком“ Слободана Маринковића (62), саопштено је данас из нишке Полицијске управе.

Браћа ухапшена због убиства месара

Маринковић је убијен 1. октобра ове године у 7.20 часова у селу Мрармор у свом аутомобилу када је кренуо на посао.

После мере задржавања, осумњичени ће бити приведени истражном судији Вишег суда у Нишу, наведено је у саопштењу Нишке полиције.

Марко и Ивица Динић су синови Душка Динића, власника нишког ресторана „Лион", који је покојни Маринковић, на име дуга и судске пресуде, требало да преузме 1. октобра ове године, на дан када је мучки убијен.

Маринковић је усмрћен са пет хитаца кроз прозор свог „мерцедеса на улазу у сточну пијацу у Мрамору 1. октобра у 7.20 часова. Он је био један од најбогатијих Нишлија, а његова фирма „Даком" последњих година преузела је примат на тржишту меса у овом делу Србије.

Многи му дуговали

-Бизнис је одмах препознат као мотив убиства. Маринковић није дуговао никоме, али су њему дуговали многи. Дан после убиства истрага је усмерена управо на Диниће јер је њихов породични ресторан због дугова Маринковић требало да преузме. То су одмах након почетног шока полицији испричали Маринковићеви најближи сарадници и чланови породице, знајући под каквим је притиском био због чињенице да треба да преузме ресторан, наводе у полицији.


#   браћа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима