Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цариници на Мердару запленили "порше"

rssBookmark and Share

Мердаре 05.09.2019. Управа царина, Бета

Цариници су на прелазу Мердаре, са Косовом, зауставили и задржали скупоцени аутомобил порше "911 Carrera 4 GTS" немачких регистарских ознака у вредности од скоро 12 милиона динара, односно око 100.000 евра. Аутмобил није био регистрован, нити пријављен, саопштила је Управа царина.

Цариници на Мердару запленили "порше"

Прекршајни суд је у скраћеном поступку казнио возача (48), албанске националности са пребивалиштем у Немачкој, новчаном казном у износу од 100.000 динара и заштитном мером трајног одузимања непријављене робе.

Прегледом документације утврђено је да порше није регистрован, што значи да је морао бити пријављен и стављен под царински надзор, што возач није учинио, навела је Управа царина.

"На питање цариника због чега није пријавио возило када није регистровано, возач је рекао да се ради о аутомобилу његовог сина за који није ни знао да није регистрован, као ни да у том случају треба да га пријави", наводи се у саопштењу.

Луксузни аутомобил би се ускоро могао наћи на некој од јавних лицитација које организује Управа царина, наведено је у саопштењу. 

Коментара: 0


#   аутомобили   Мердаре   Управа царина   заплена   Порше
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима