Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девизе, виски и златне гривне ушивене у поставу...

rssBookmark and Share

Прешево 27.12.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. и 24. децембра 2020. године, у сарадњи са полицијом, на прелазима Прешево спречили кријумчарење непријављених девиза, док је на Градини у коферу једног путника пронађено више вискија него гардеробе, а он је уз то и свежањ златних наруквица замотаних у чарапу ушио у поставу своје јакне.

Девизе, виски и златне гривне ушивене у поставу...

Случај на Градини откривен је када је за излазну контролу 23. децембра на ред дошао „форд галакси“ немачке регистрације, којим су тројица браће из Немачке путовала ка својој земљи.

Њихову тврдњу да немају ништа да пријаве цариници су ипак желели да провере, те је уследио детаљан преглед.

Том приликом је у једном од кофера пронађено чак 10 флаша вискија „џек денијелс“, које су биле пажљиво камуфлиране гардеробом.

То међутим, није било све. Цариник је потом у јакни сувозача, која је била пребачена преко његовог седишта, напипао нешто испод поставе. Када је пакетић извађен пошто је рашивена постава на јакни, испоставило се да је реч о женској чарапи са 12 златних наруквица, чија је вредност процењена на око 600.000 динара.

Истог дана је приликом детаљног прегледа на излазној страни прелаза Прешево код 49-годишњег северномакедонског држављанина пронађено скоро 42.000 непријављених швајцарских франака.

Он је у друштву једног свог сународника путовао аутомобилом „фолксваген поло“ швајцарских регистарских ознака, а приликом сусрета са цариницима и он и његов сапутник су рекли да са собом носе само лични пртљаг и по 10.000 евра.

У случају сувозача то се испоставило као тачно, међутим возач је у џеповима имао поменуту непријављену суму, од које је, након што му је враћен дозвољени износ у противвредности 10.000 евра, до окончања поступка пред судом задржано нешто више од 30.000 франака.

 

Коментара: 0


#   Прешево   Градина   кријумчарење   злато   Гранични прелаз   девизе   алкохолна пића
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима